Избори 2009 @ Дневник+Капитал

Избори 2009 в Дневник

Днес стартирахме сайт, посветен на изборите – dnevnik.bg/izbori2009. Чрез него сме си поставили за цел най-пълно и обективно да отразим изборите през тази година, като съчетаваме бързината на Дневник с аналитичността на Капитал. Освен новини и анализи в сайта сме обадили прогнози, профили на партиите, а в течение на 1-2 седмици ще се появят още секции.

Браво на Петя, Коста, Радо, Ю, Анна и Люба, които направиха този сайт за нула време.

22 коментара към “Избори 2009 @ Дневник+Капитал”

 1. Хубав сайт, хайде направете един widget за блогъри…и да добавите „Зелените“ в списъка с партии 🙂

 2. @Николай Павлов – днес обсъдихме с редакцията на сайта дали да не се добавят още паритии (сред тях и зелените), но редакцията отказа, защото считат, че зелените нямат дори и минимален шанс да се класират. При нас (Икономедиа) редакциите са независими и нямам право да изисквам от тях да променят съдържанието или да добавят определено съдържание.

  Какво е „widget за блогъри“? Ако е полезно ще го добавим.

  Поздрави.

 3. На партия „Лидер“ и движение „Напред“ едва ли са по-високи процентите 🙂 Както и да е…
  А widget е това
  http://www.reuters.com/tools/widgets

 4. @Николай Павлов – да, много добра идея. Ще я пратя на проджект мениджъра на сайта. Според мен ще е хубаво да имаме подобна джаджа за вграждане за Дневник като цяло.

 5. komitata, настояваше в моя блог, че си направил „реклама“ на „Зелените“.
  Според мен се е объркал.
  Според мен и ти си се объркал, след като си употребил някъде по-горе думата „ОБЕКТИВНО“.
  Думите имат някакво общоприето значение и е хубаво да се придържаме към него, ако искаме да ни разбират другите.

 6. @Silvercoin – мисля, че Дневник се държи изключително обективно спрямо партия „Зелените“ и въобще всички протести. Ти може да си на друго мнение, това разбирасе е твое право. Оставеният от теб назидателен и поучаващ коментар по никакъв начин не помага Пария „Зелените“ да бъде представена в изборния сайт на Дневник. Ако целта е добавяне, моляте да пишеш на Анна Христова (отговорен редактор на dnevnik.bg) и/или Велислава Поповa (Главен редактор на Дневник) или Галя Прокопиева (Редакционен директор на Икономедиа), като защитиш мнението си защо Зелените трябва да бъдат представени. Контакти могат да бъдат взети от тук:

  http://www.dnevnik.bg/service/contacts/
  http://capital.bg/st.php?page=contactscap

  @Комитата – благодаря за връзката, прочетох публикацията и коментарите. Днес е „денят на драмите“, след като цял ден обяснявам, че Ковачки не ни е купил 🙂

 7. Ето, пак залитане в лични драми.
  Симпатизирам на ЗЕЛЕНИТЕ, но не съм им нито васал, нито крепостен.

  Считам, че стореното от вашата медия по отношение страницата за изборите, е много далеч от определението за обективно. И го казвам. Защото наистина го мисля. Това е заблуда и лъжа – партиите са 13, а не 9, проверете решенията на ЦИКЕП.

  А ако мнението ми пречи някому, това е негов проблем.
  На мен вашите мнения, каквито и да са те, не ми пречат, стига да имам право на отговор.

 8. Пропуснах, съжалявам.
  Лично мен не ме интересува дали ще добавите партия ЗЕЛЕНИТЕ (или която и да е друга) където и да било. Само бих ви помолил да посочите по какви критерии е формирана избраната от вас извадка. Това би било вече далеч по-обективно.

  Това е мое мнение, моля да не бъда бъркан със ЗЕЛЕНИТЕ, никой не ме е упълномощавал да говоря от името на някой друг.

 9. @Silvercoin – мнението ти въобще не ми пречи, напротив чета го и отговарям. Колкото до оценката ти за стореното от нас – ок, благодаря.

 10. @Silvercoin – утре, като отида на работа ще помоля отговорния редактор за официален отговор как е направена извадката.

 11. Обаче по всяка вероятност „отговорният редактор“ не те е послушал, или сте взели друго решение?

 12. Не са всички – само 10 са тук.
  Дано вземете разумното решение.
  Дотогава оставам мнителен песимист.
  Т.е., извадката няма значение от колко партии е, но според мен важното е да са явни критериите, по които е формирана.
  Сега това не е така и затова обективност няма. Сегашното положение може да го сложите в рубрика „избор на редактора“ 🙂

 13. Това дали една партия ще е представена с профил или не, не значи че ако нещо се случи с партията то няма да бъде отразено в сайта. Обективността не е пряко свързана с „енциклопедичността“ и подробността.

 14. С това съм съгласен напълно. Като независима медия не сте длъжни на никоя партия.
  Това, с което не съм съгласен, е необявяването на критериите за подбор. То също е ваше редакционно право, но претенциите за обективност в този случай са напълно неоснователни.

  Неяснотата тук води посетителя на страницата до най-различни изводи. Моят извод стои като последна публикация към момента в блога ми. Считам го за съвсем актуален.

 15. @Да, явно има още работа по сайта, но ще си я свършим. Със сигурност ще работя да обясним по-добре как е направена селекцията (ако остане да има селекция).

  Апропо, фирмата ни се казва „Икономедиа“ 😉

 16. И аз да крънкам за … уиджета, а дневник винаги са били коректни към всички партии, но наистина не виждам логика в това да се даде шанс на един партии, а на други не.

 17. partiq lider e gotina za6toto v neq se govori za politica s po-malko pluene za drugite…ina4e stava gnusno…

 18. @silvercoin и Богомил Шопов – за протокола Зелените са на първа на изборния сайт 😉

Leave a Reply