Лудо Младост 1

Лудо младост

Не знам какъв човек трябва да си, за да построиш сграда (бизнес център) само на няколко метра от жилищен блок, като съсипеш имуществото на няколко семейства. Също така не знам какъв човек трябва да си, за да не застреляш всеки, който иска да ти спре гледката и да ти отнеме слънцето. Сигурно всичко е законно, ала е възможно основно заради пасивността и липсата на желание за борба.

11 коментара към “Лудо Младост 1”

 1. На места в махалата застрояването е стил „тесни улички в родопско село“.
  Снимката мисля, че е от младост 1.
  Разбирам, че не мислите да се задържате и не намирате нужда да узнаете подробности за квартала.

 2. @Гошо Петков – прав сте, от Младост 1 беше (аз съм от Младост 3). Иначе всяка сутрин минавам от там на път за метрото и смятам да се задържа.

 3. доколкото знам има някакъв закон, който постановява, че жилищата така трябва да се строят, че да има поне 20 минути „слънцегреене“. Хубаво – ти може така да си го построил, но какво става като се намери някой хитрец?!?!

 4. И аз живея наблизо и често се питам какво са можели да направят хората от блока, за да спрат това престъпление. Според теб какво е трябвало да направят?

 5. Тази сграда е на Крит, които са известни хмм… бизнесмени.
  Ако е имало протестиращи, не е било проблем да се смълчат.

 6. @Ghibli – най-вероятно всичко е законно. Било е заложено в градоустройствения план, като никой не е уведомил съседите (не са длъжни и да ги уведомяват). По закон съседите са длъжни да следят как се променя градоустройствения план. Другата предпоставка да е възможно това, че в България имахме приватизация в „реални граници“. Ако някога тук си имал нива, пак си я имаш, нищо че вече върху нея има блок.

  Какво бих направил аз… гражданско неподчинение. В този случай бих се бил и открито воювал, ако някой нагло отнеме слънцето на детето ми.

 7. Такива гледки просто силно потискат. Онагледяват пълното безсилие на обикновения човек без лостове (парични) във властта.
  С други думи – класовия конфликт.
  Вече спечелен.

 8. знаете ли кое е най-куул в случай като този? /понеже офиса ни е лепнат до един жилищен блок/. много е весело като сутрин има някаква бизнессреща например, а от съседната тераса се разуахе на пържени тиквички 😀

 9. @Guergana – имаше една телевизионна реклама издържана в тази стилистика 🙂

 10. Крит силно ги подозирам, че са братята маргини или там както се водят тия отрепки.
  Този строеж (точно с/у Деницата и Била в Младост 1) е фрапантен поради няколко причини:
  На БУКВАЛНО 3 метра е от блока. Основите му бяха смешни – никакъв паркинг. Когато копаеха въпросните основи, трапа беше на, както вече споменах, 3 метра от блока. Как не се срина целия ще си остане тайна за мен.

  Същите дебили, които строят това, имат и на противоположния ъгъл (където се опъваше цирка преди) друго подобно изчадие. Сградата е ОГРОМНА и е поне на вид микс от офиси и жилища. Стои недовършена от доста време и има най-феноменалноогромния калкан, който съм виждал! Предвиждат се страхотни офисни халета без грам естествена светлина.

  Кво да говорим?!!! По-добре да не изричам нещата, които пожелавам на алчните нещастници, които строят това, че ще взема да си навлека сам каръщина.

 11. От 2 месеца се каня да блогна по темата, даже специално го снимах това недоразумение, но си ме изпреварил. Строежа е невероятно нагъл – все едно някой да ти зазида прозореца и се чудя дали собствениците на апаратаменти в този блок са предприели нещо. Ако бях на тяхно място щях да искам това да се разруши.

Leave a Reply