Нови висини в „алпинизма“

Нови висини в алпинизма

На собствениците – честито, вече дори и визуално живеят в корабен контейнер. Поне са имали благоразумието да издържат прозорците в същия стил, а не примерно е нео-барок.

7 коментара към “Нови висини в „алпинизма“”

 1. Тук в Дания имат една малко крайна мярка, но мисля, че в България си е направо задължителна. Състои се в следното – в градските раони къщите и блоковете трябва да са визуално унифицирани. Това особено важи за блоковете – ако е тухлен – целия е тухлен и никой няма право да си измаже терасата в бяло (примерно). Ако е измазан – не можеш да си боядисаш стената в различен цвят. Всички дограми трябва да са един цвят, а вероятно и материал и т.н.
  За къщите също си има разни правила. На някои места дори могат да задължат човека да си отглежда жълти (или друг цвят) цветя на терасата. Ако някой наруши… На мен поне ми настръхват косите като чуя каква е глобата.
  Та май такива радикални мерки биха могли да помогнат за нормалния вид на градовете у нас. Макар че хората едва ли ще са във възторг…

 2. е, хайде сега ти описа Дания като е*аси полицейската държава…
  🙂
  ПП> имаш много як блог, и E17 кърти, особено 0.16.999.060 с черно-бялата тема

 3. Тук проблемът не е, че тези са загрозили блока. Проблемът е, че на другите наоколо не им пука, че живеят в урудлива, сива сграда. И ако някой се осмели да направи средата, в която живее, по-приятна място, всички му се нахвърлят. Иначе топлоизолациите в различни цветове вече не правят впечатление. Ако бяхме нормално общество, хората щяха да се съберат на общо събрание, да решат да измажат/топлоизолират цялата сграда и всичко ще е в един тон, но уви – не става така.

  Хубаво е това, което казва Лъчко – в новата хубава кооперация, в която живея, едни си остъклиха балкона и стана една неземна красота…

 4. Не мога да си представя на какво ще заприличат и без това грозните блокове когато всеки от жителите им се позамогне и почне да експериментира по фасадата…..

 5. @Крис – ама те вече експериментират 🙂 Всички блокове в момента са все едно построени с тухлички „Лего“. Безумно е.

 6. А, не си съвсем прав. Може и да е грозновато, но това се води за една от най-добрите изолации.

  Иначе аз съм с двете ръце за да има унифициран външен вид на сградите, който да може да се променя само след разрешение и одобрение от ДАГ.

 7. На мен пък така блоковете по ми харесват отколкото преди 5 години. Можеш да стоиш и 10 мин. да разглеждаш фасадата и няма да ти омръзне. Идея: да се снимат фронтално няколко десетки еднакви панелки, да се изрежат етажите и да се правят колажи 🙂

Leave a Reply